fredag 13 november 2020

Styr din plog över de dödas ben av Olga Tokarczuk

 



Författare: Olga Tokarczuk

Förlag: Albert Bonniers förlag

Format: E - bok

Kategori: Roman

Betyg: 1 


Handling: Det är vinternatt och snön faller tät. Janina Duszejkos hus är ett av få bebodda i den lilla byn på den polska landsbygden. Tidigare arbetade Janina som lärare, numera ägnar hon dagarna åt att översätta William Blake, studera astrologi och se om välbärgade Warsawabors sommarställen. Hon betraktas som en ensling, som föredrar rådjurens och vildsvinens sällskap framför människornas. 

Den här natten inträffar den första av en rad allt märkligare händelser i Janinas avlägsna hörn av världen. Grannen Storfot hittas död. Snart följer fler offer. Den lokala polisen famlar, och Janina inser att hon måste ta utredningen i egna händer. Bara hon verkar tyda spåren.


" Styr din plog över de dödas ben" är en mörk sagoliknande thriller som utforskar människans förhållande till naturen, och utmanar föreställningar om rättsskipning, ödestro, förnuft  och vannsine. 

Vinnare av Nobelpriset i litteratur 2018.


Hur var boken: Hade hört så mycket bra om den här boken, men tyvärr var den inte alls så bra som jag hade hoppats på. Den var segdragen och långtråkig. Jag ska däremot läsa något mer av Olga T. och se om någon annan av hennes böcker kan vara i min smak. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar