onsdag 30 december 2020

Mot San Francisco av Clara Clementine Eliasson




Författare: Clara Clementine Eliasson


Format: E - bok

Kategori: Roman

Betyg: 5


Handling: 1978. Julie bor i en instängd förort till San Diego. Natten då B knackar på hennes fönster släpper hon in doften från akacieträd, rusiga cykelturer och kyssar med smak av kanel, whisky och salt. Men också döda fåglar, vapen och män med smutsiga hårda händer. 

När B 40 år senare försvinner från sin anstalt kommer Julies minnen tillbaka från sommaren när B tog med henne på en hämningslös road trip där gränserna var farligt dunkla. Kommer B att hitta Julie den här gången?

I Clara Clementine Eliassons debutroman Mot San Francisco är urtvättade nattlinnen lika levande som den första kärleken och citrusträd som blommart vildsint om vårarna. Det är en kristallklar och poetiskt kärleksroman löst baserad på Brenda Ann Spencer och den ökända skolskjutningen i San Diego 1979.


Hur var boken: Helt underbar och samtidigt lite sorglig. Vänskapen mellan J och B är av en sort som inte alla får uppleva. Boken är poetiskt, otäck och annorlunda. Man dras in i förälskelsen och vill bara ha mer. Ser fram emot fler böcker från denna författare.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar