tisdag 29 december 2020

Välkommen till Addamsville av Francesca Zappia




Författare: Francesca Zappia

Förlag: Modernista

Format: E - bok

Kategori: Unga vuxna

Betyg: 5



Handling: När skolvaktmästarens bostad brinner pekar alla i Addamsville - inklusive polisen - ett anklagande finger mot Zora. Med en försvunnen spökjägarmamma vars uppdrag Zora fått ta över, en pappa som sitter bakom lås och bom efter att ha försökt lura halva staden på pengar och en storasyster som varit ungdomsgängledare, ligger det nära till hands att beskylla Zora för det mesta som går fel.

Zora måste nu avslöja den skyldige, trots att det inte verkar finnas en enda ledtråd. Till sin hjälp har hon sin kusin Artemis, som visserligen är utomordentligt irriterande men har värdefulla kunskaper om stadens lokalhistoria

Francesca Zappia är en amerikansk författare och seietecknare som bor i Indiana, USA. Välkommen till Addamsville är hennes senaste, läskiga bok - illustrerad av henne själv. 


Hur var boken: Jag gillade boken rejält. Lite annorlunda karaktärer än vad man väntar sig i en ungdomsbok. Det är lite fantasy och " Buffy" - vibbar över boken. Kommer garanterat läsa fler av hennes böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar