lördag 13 februari 2021

Levande död av Mikael Ressem

 




Författare: Mikael Ressem

Serie: Erik Sandström #1

Förlag: Lind & Co

Format: E - bok

Kategori: Deckare

Betyg: 4


Handling: Det är midsommarafton och en riktigt varm dag. Gävle är förvandlad till en vacker försommarstad. En ung kvinna hittas inlindad i en filt på en dammig trottoarkant. Hon har ett stickmärke i vänster armveck och minns inget från de två senaste dygnen. Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström åker motvilligt dit för att hämta henne - snabbt och utan vidare eftertanke avfärdar han henne som en hopplös missbrukare.

Men det är något som inte stämmer. På sjukhuset upptäcker man skyhöga levervärden och spår av paracetamol i blodet, den verksamma substansen i flera vanliga smärtstillande mediciner. Kvinnan hämtas så småningom hem av sina anhöriga, men avlider kort därefter på grund av en förgiftad lever.


Hur var boken: Bra och lite spännande bok. Enda irritationen är huvudkaraktärens missbruk och hans mer eller mindre nonchalans. Det störde mig ganska mycket. Upplösningen i slutet var absolut inte vad jag räknat med. Jag ska ge serien en chans till för att se om jag kanske ändrar uppfattning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar