torsdag 15 juli 2021

Je m´appelle Agneta


Författare: Emma Hamberg

Förlag: Piratförlaget

Format: E - bok

Kategori: Roman

Betyg: 5Handling: " Alla människor kan tydligen delas in i färggrupper efter personlighetstyp numera. Min färggrupp är genomskinlig." Agneta är fyrtionio år och har bleknat in i tapeten. De utflugna barnen hör bara av sig när de vill att hon ska swisha pengar, och arbetskamraterna har absolut noll intresse för henne. Agnetas man Magnus, fågelskådare och frisksportare, anser att " din kropp är ditt tempel" och att templet inte ska besudlas med till exempel rödvin eller aprikosmarmelad. Lyckligtvis finns ett utrymme bakom frysen i källaren där Agneta kan ha sin marmelad. Att ligga i sängen, dricka vin i smyg och se på tv - serier där folk renoverar franska gårdar är hennes enda hemliga njutning. Men när Agneta får syn på en radannons i tidningen vaknar något inom henne. 

" Äldre pojke behöva hjälp. Nu. Laga mat. Städning jättestor hus. Mycket viktig - varje fredagar 17.00 sitt på bar. Måste prata svenskan! Pojken bor Saint Carelle, Provence, Frankrike. Svar till bar-fabien@gmail.com"

Några dagar senare står Agneta till sin egen och alla andras förvåning på ett ödsligt torg i en liten by i Provence. Där ingenting är som i annonsen. Äventyret kan börja.Hur var boken: Helt fantastisk bok. Skrattade högt flera gånger. Hoppas det blir en fortsättning, vill verkligen läsa mer om Agneta. Karaktärerna i boken är underbara. En perfekt huskur för deppiga dagar är att läsa den här boken. Ville inte att boken skulle ta slut. Rekommenderas varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar