måndag 27 december 2021

Mordnatt råder, tyst det är i husen av Sofia Rutbäck Eriksson & Mattias Boström







Snön vräker ner över Arvidsträsk när invånarna kring den lilla norrbottniska sjön samlas vid byagården för traditionsenlig lucköppning. Men bakom den första luckan väntar ett meddelande som får de äldre i byn att rysa av fasa - de som är gamla nog att minnas de hemska, ouppklarade morden för fyrtio år tidigare. När nu hotet om ett nytt dödsfall sänker sig över bygden tvingas den pensionerade polisen Rolf Ström åter att jaga den mördare som gäckat honom så länge. Till sin hjälp för att lösa gåtorna i både nutid och dåtid får Rolf den nyinflyttade deckarförfattaren Riita Niemi, som suktat efter traktens mörker och enslighet. Under en kamp mot klockan måste Rolf och Riita ta reda på vem som ligger bakom hotet - innan någon av deras grannar dör. Och endast en sak är säker: att mördaren finns mitt ibland dem.



Så bra julkalender! Har verkligen njutit av varje avsnitt och bara väntat på nästa. Vill bara ha mer. Kommer att sakna Rolf, Riita, Knut och de andra i Arvidsträsk. Tur att det ska komma en uppföljning. 

Gubben spelade lite julmusik här hemma inför jul och då bland annat Midnatt råder, och självklart börjar jag istället att sjunga Mordnatt råder. Ett tecken på att boken gjort ett bra intryck på mig 😍



Författare: Sofia Rutbäck Eriksson, Mattias Boström

Förlag: Lind & Co

Format: E - bok

Kategori: Deckare

Betyg: 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar