måndag 25 juli 2022

Du kallade mig djävulens barn av Victoria Spry

Som barn blev Victoria Spry brutalt slagen, försummad och lämnad att svälta av sin mamma.

Omvärlden såg Eunice Spry som en hängiven förälder, men bakom stängda dörrar var hon en ondskefull tyrann. Istället för att skydda, älska och ta hand om Victoria tvingade hon henne att dricka blekmedel och urin, slog ut hennes tänder, band fast henne naken och lät henne leva i smuts och elände.

Det tog 18 år av hjärtesorg och förtvivlan innan hon kunde ta mod till sig och avslöja vem hennes mamma egentligen var. När Eunice Spry ställdes inför rätta och berättelsen blev allmänt känd utsågs hon till " Storbritanniens mest sadistiska mamma" av tidningarna. Domaren som ledde rättegången konstaterade att det var det värsta fallet i hans fyrtioåriga karriär inom rättsväsendet. 

Du kallade mig djävulens barn är Victoria Sprys gripande överlevnadsberättelse.En fruktansvärd bok, men otroligt välskriven. En så ofattbar och otäck uppväxt. Kan inte fatta hur en förälder kan göra såna här grymheter mot ett barn, det övergår mitt förstånd. Efter att jag läste den här boken, sökte jag på hennes namn och såg då att hon tog livet av sig 2020 av rädsla över att mamman, som blev frisläppt 2014, skulle hämnas. 


Betyg: 4


Mer info:

Författare: Victoria Spry


Format: E - bok

Sidor: 678

Utgiven: 2020 

Kategori: Biografi

Betyg på Godreads: 4.13 baserat på 24 betyg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar