onsdag 11 augusti 2021

Änglamakerskans barn av Johannes Pinter

 


I veckan som gick läste jag Änglamakerskans barn av Johannes Pinter tillsammans med mitt yngsta barnbarn G. Han tyckte den var lagom spännande och ryslig. 

Änglamakerskans barn är en spökhistoria för barn i bokslukaråldern, välskriven med lite svartvita illustrationer. Den är fylld med mystik redan från början samtidigt som den blir mer smygande obehaglig genom hela boken och när slutet kommer höjs spänningen rejält. Boken får en stark 4 utav både mig och G.


I Änglamakerskans barn möts både nutid och dåtid i en ganska ryslig spökhistoria. 

Pojken Sladden flyttar med sin mamma och äldre systrar till en sliten gammal lägenhet. Sladden känner att ingen bryr sig om honom. Mamma har aldrig tid, och systrarna vill inte leka med honom. Lägenheten har en sorglig historia. Familjen som bodde där innan hade en dotter som försvann spårlöst, ingen vet vad som hände henne. I trapphuset träffar han en gammal tant som avslöjar att det för nästa hundra år sedan bodde en änglamakerska i Sladdens lägenhet. Änglamakerskor tog förr i tiden hand om oönskade barn - deras jobb var att låta barnen dö.

Snart börjar det hända mystiska saker. Det ligger aska i maten i skafferiet. På natten hörs ljud av lekande barn. Ibland verkar det stå en skepnad i ett hörn och stirra på Sladden när han ska somna. Kan skepnaden vara änglamakerskan som går igen i lägenheten? Barnen som hörs, är det hennes små offer som inte får ro? Har änglamakerskan något att göra med den försvunna flickan. Och den största frågan av alla: om änglamakerskan tog hand om oönskade barn - vad vill hon Sladden? 



Författare: Johannes Pinter

Förlag: Egmont Publishing

Format: E - bok

Kategori: Barn

Betyg: 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar