söndag 9 januari 2022

En man som heter Ove av Fredrik Backman





Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan i bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen" som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsförening i grunden. 


Alltså, vilken underbar bok! Rolig, sorglig och som Askungen säger: alldeles, alldeles underbar. Skrattade gott flera gånger så jag väckte gubben här hemma när han sov för natten. Slutet var däremot väldigt sorglig, ville inte säga hejdå till Ove. Det var verkligen en bok som var värd att läsa, rekommenderas verkligen.



Betyg: 5


Mer info:

Författare: Fredrik Backman


Format: E - bok

Sidor: 881

Utgiven: 2012 

Kategori: Roman

Betyg på Goodreads: 4, 35 baserat på 719322 betyg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar