onsdag 12 januari 2022

De tysta systrarna av Joanne Lee


En djupt chockerande, sann berättelse.

En dödlig hemlighet. Ett ohyggligt avslöjande.

En dotter berättar den fruktansvärda sanna historien som hennes mamma försökte dölja...

Joanne Lee växte upp tillsammans med en bror och en syster i ett kaotiskt hem i norra England. Deras mamma försvann i en nedåtgående spiral av alkoholism och lösa förbindelser, alltmedan Joanne fick ta hand om sina småsyskon själv. Men konsekvenserna av moderns skadliga livsstil visade sig vara värre än hon någonsin hade kunnat ana.

I de tysta systrarna berättar Joanne Lee för första gången om hur hon falskeligen anklagades för att ha mördat sin egen lillasyster när hon avslöjade moderns groteska brott.
Boken bygger på en sann historia, och det gjorde riktigt ont i mitt mammahjärta att läsa den. Det är en fruktansvärd och skrämmande bok, men den är samtidigt fylld av mycket kärlek och styrka. Att barn växer upp i dysfunktionella familjer är svårt att läsa om, och jag förstår inte att det kan hända om och om igen utan att någon vuxen eller samhället ser och eller upptäcker dessa barn  och familjer. 
Boken var lättläst, men extremt jobbig p.g.a av allt som hände. Jag var tvungen att lägga ifrån mig boken flera gånger.Betyg: 4Mer info:

Författare: Joanne Lee


Format: E - bok

Sidor: 621

Utgiven: 2021

Kategori: Biografi

Betyg på Godreads: 4,25 baserat på 2107 betyg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar