fredag 4 februari 2022

Damen med bysten av Karin Brunk Holmqvist


I Hammenhög på Österlen bor Lovisa och Elvy. De är bästa vänner och träffas så gott som varje dag, då deras hus ligger mitt emot varandra i den lilla byn.

En av Lovisas käraste ägodelar är en staty som hon fått ärva. Bysten, som Lovisa kallar Helga Müller, är en stilig kvinna och Lovisa brukar prata med henne när hon sköter sysslorna därhemma.

När antikrundan kommer till Simrishamn beger sig Lovisa och Elvy dit, kånkande på Helga Müller. Enligt tv - programmets expert är bysten värd sjuttiofemtusen kronor, och Lovisa blir närapå stum av förundran. 

I tv - myllret smyger sol - och - våraren Edmund omkring. Han ställer in sig hos Lovisa och lovar henne ännu mer pengar om hon låter honom sälja bysten. Lovisa blir frestad medan den mer klarsynta Elvy anar oråd. 

Det stilla livet i Hammenhög hotas och inte bara av Edmunds upptåg. Ungkarlen Jens samlar mod för att våga närma sig den väna Lovisa och skvallret går om hemska upptäckter i Ljungs gamla hus.

Följ med in i en varm och humoristisk berättelse i sann Karin Brunk Holmqvist - anda!
Boken var lättläst, trevlig, varm och lagom tokrolig. Mycket charmiga karaktärer. Vill du ha en stunds trevlig mys i soffan med en kopp te eller kaffe så passar den här boken perfekt som sällskap.

Mer info:

Författare: Karin Brunk Holmqvist

Förlag: Bokfabriken

Format: E - bok

Sidor: 422

Utgiven: 2019

Kategori: Roman

Betyg på Godreads: 3,24 baserat på 75 betyg 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar