tisdag 12 april 2022

När vargarna kom av Charlotte McConaghy

 





Inti Flynn reser till Skottland med sin tvillingsyster Aggie och ett team av biologer för att försöka återinföra vargar i de avlägsna högländerna. Hennes förhoppning är inte bara att rädda det döende landskapet utan också Aggie, som lider svårt efter den fruktansvärda incident som drev systrarna att lämna sitt hem i Alaska.
När försöket med vargarna visat sig lyckat kan Inti äntligen slappna av. Men det dröjer inte länge förrän allt vänds upp och ner. En av lokalborna hittas död och Inti vet att alla kommer att skylla på vargarna. Själv vägrar hon tro att vargarna ligger bakom attacken och för att skydda dem tar hon ett ödesdigert beslut. Men om det inte vara vargarna som dödade mannen, vem var det då?





En spännande berättelse om bl.a. kärleken till vargar, familjeband, hemligheter. Boken växlar mellan dåtid och nutid, vilket jag tycker är intressant. Det var en väldigt gripande bok. Jag hade däremot inte väntat mig det slutet som var. Nu ser jag fram emot att läsa hennes andra bok "Den sista migrationen".
Är boken läsvärd? Ja, absolut. 




Betyg: 4


Mer info:

Författare: Charlotte McConaghy

Förlag: Lavender Lit

Format: Inbunden

Sidor: 362

Utgiven: 2022

Kategori: Roman

Betyg på Goodreads: 4.19 baserat på 35.293 betyg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar