måndag 21 mars 2022

Majken Linds mordmysterier av Boel Bermann & Olle Söderström




Den snart 60 - åriga deckarförfattaren Majken Lind är både förväntansfull och lite orolig när hon återvänder till Svartådalen, platsen i Bergslagen där hon tillbringat så många barndomssomrar. Morbror Gustav lät så bekymrad när de talades vid. Det var något han behövde prata om, hade han sagt, något om mystiska omständigheter kring ett dödsfall. Och eftersom Majken har en sådan fallenhet för att lösa gåtor var det självklart att han vände sig till henne. Men han kunde inte ta det per telefon, hon var tvungen att ta sig dit. Det blir en händelserik vår och försommar för Majken. Hon hyr ett hus i Svartådalen och stannar där. Dessutom lär hon känna många av traktens mer färgstarka karaktärer, bland andra den ivrigt unga journalisten Nazima, som mer än gärna hjälper sin författaridol i spaningsarbetet, den überpretentiösa poeten Krysztof och den virriga new age - killen Simon. Alla är misstänkta till dess att Majken kan peka ut de skyldiga. 

I seriens första del dör en äldre man, och strax efter dör en kvinna som berättat att hon såg hur mordet begicks. Finns det något samband? I bokens andra del undersöker Majken ett mord i Sala silvergruva.





Jag sträckläste hela serien under ett par kvällar. Alla personer och omgivningarna var så bra beskrivna att det kändes som om man själv var med i serien. En underhållande och småmysig deckare. Vill gärna läsa mer om Majken Lind.





Betyg: 4


Mer info:

Författare: Boel Bermann & Olle Söderström


Format: E - bok

Avsnitt: 10

Utgiven: 2018 

Kategori: Deckare

Betyg på Goodreads: 4.00 baserat på 8 betyg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar