söndag 26 juni 2022

Demonologi för nybörjare av Caroline Grimwalker


Gud har gått in i väggen och Beelzebub planerar en kupp mot Satan. En kupp som hotar släppa loss alla helvetes demoner lösa på jorden.

Isak jobbar som vaktmästare på sin gamla skola, men får plötsligt underjordiska problem när grannes råtta berättar att det är upp till honom att rädda jorden från dess undergång. Likt Dantes resa i Den gudomliga komedin, måste Isak resa genom helvetets nio kretsar för att möta Satan och försöka rädda sin älskade, men potentiellt onda, lillasyster. Som tur är har han följe av sin vän Rufus, som också bara råkar vara satanist.

Demonologi för nybörjare beskriver kampen mellan himmel och helvete och de intriger som uppstår när djävulens undersåtar bestämmer sig för att spela enligt egna regler. Det är en actionfylld nagelbitare där sarkasm och humor duggar lika tätt som äventyren.
Jag hade inte räknat med att det skulle vara en rolig bok, men så fel jag hade: Satans vilken bra bok! 
Jag älskar den här sortens humor som genomsyrade hela boken från början till slut. Det här är verkligen en bok där allt går raka vägen ner till helvetes alla nio kretsar. 

Anti - hjältar, en talande råtta och en drake, kan det bli bättre? 

Mycket underhållande, blev aldrig tråkig och långdragen. Flera gånger som jag började gapskratta åt vad jag läste för stunden. Det här är nog den enda boken jag läst där allt verkligen går åt helvete och det är samtidigt underhållande till 100 procent.
Betyg: 4


Mer info:

Författare: Caroline Grimwalker


Format: E - bok

Sidor: 718

Utgiven: 2019

Kategori: Roman

Betyg på Godreads: 3.45 baserat på 100 betyg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar