tisdag 13 september 2022

Matrix av Lauren Groff
Marie de France är utslängd från hovet eftersom hon är för ful för att giftas bort. Sjutton år gammal blir hennes öde att ansvara för ett utfattigt nunnekloster som rids av svält och sjukdomar.

Året är 1158 och Maries förtvivlan är lika intensiv som det tunga regnet, som smutsen och den överväldigande stanken av ruttnande kött och själar. Men när valet står mellan att begravas levande eller bygga upp klostret ser hon ingen annan utväg än att kavla upp ärmarna. Med list, mod och passion leder Marie sina nunnor till ett isolerat liv i lyx och lust, undan farorna av illasinnade män och köttsliga frestelser.

MATRIX är en svindlande språklig läsupplevelse som fångar medeltidens magiska miljö av överdåd och äckel med en inlevelse som kryper under huden. Samtidigt är det ett häpnadsväckande nytt perspektiv på kvinnor genom historien, och vår historia i stort.
Såg massor av tips på den här boken nu i våras  och tänkte att jag ville testa att läsa den. Den var väldigt annorlunda från det jag brukar läsa, historia har aldrig varit något som lockat mig att läsa om. Jag var på väg att ge upp ett antal gånger, då boken inte greppade tag i mig.
 Men jag är tacksam att jag läste klart den, för helt från ingenstans blev boken riktigt bra. Resan som Marie gjorde, hennes styrka och mod, och att hon gjorde allt för att skydda sitt kloster, gjorde boken riktigt läsvärd. 
BETYG: 4Mer info:

Författare: Lauren Groff


Format: E - Bok

Sidor: 591

Utgiven: 2021

Kategori: Roman

Betyg på Goodreads: 3.73 baserat på 36.568 betyg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar