tisdag 13 september 2022

Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan

Nina Redmond älskar böcker, och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest, matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna.

Men verkligheten visar sig vara något helt annat än de berättelser hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig lokförare och en barsk och fåordig bonde på granngården.
Det här var en mysig och snabbläst feelgood - roman. Gillar hur Colgan beskriver det skotska landskapet. Jag har velat åka till Skottland sen jag var i tonåren, och nu vill jag det ännu mer efter hennes beskrivning. Tyvärr så måste jag säga att boken var lite för mycket förutsägbar, man visste ganska fort vad som skulle hända, men ändå trevlig att läsa. 

Betyg 4


Mer info:

Författare: Jenny Colgan


Format: E - bok

Sidor: 689

Utgiven: 2017

Kategori: Roman

Betyg på Goodreads: 3.84 av 73.085 betyg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar