tisdag 13 september 2022

Ensam kvar av Rhiannon Navin

 


Skolskjutningen splittrade hans familj, nu är det hans uppgift att ena den.
Sexårige Zach Taylor sitter intryckt i en garderob tillsammans med sina klasskompisar och sin lärare. En ung man går genom skolans korridorer och skjuter. Zach räknar skotten - pang, pang, pang - men anar inte att ett av dem just har dödat hans storebror Andy.

Händelsen får familjen att falla isär. Zachs mamma tar ut sin förtvivlan på gärningsmannens föräldrar, som hon ställer till svars för dådet. Pappan distanserar sig alltmer och Zach tar sin tillflykt till böckernas värld. Slutligen inser Zach, med ett barns osvikliga optimism och envishet, att det finns bara ett sätt att rädda sin mamma: att få henne att förlåta.


ENSAM KVAR är en stark skildring, berättad ur ett barns perspektiv, om de omedelbara och bestående effekter som en skolskjutning har på en familj och ett samhälle. Det är en gripande roman om kärlek, sorg och hur man efter en stor tragedi ändå kan få sitt lyckliga slut.
Redan ett par meningar in i boken är jag fast. Boken är fylld med så mycket känslor och man känner av alla när man läser den. Jag tror att boken berör extra mycket, då den är skriven ur ett barns perspektiv. Jag fick lägga ifrån mig boken flera gånger då tårarna bara vällde ut. Det är en rörande och otroligt viktig bok om ett ämne som är ständigt aktuellt. Rekommenderas starkt.
Betyg: 5

Mer info:

Författare: Rhiannon Navin


Format: E - bok

Sidor: 672

Utgiven: 2018

Kategori: Roman

Betyg på Goodreads: 4.22 av 13.686 betyg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar